Kingo i ny og yndefuld klædning

Lørdag eftermiddag den 11. november 2023 ved skumringstid var der igen inviteret til koncert i Valgmenighedskirken i Mellerup. Og igen var det koncert med Maria Ljósá og Andreas Tykjær Restorff, som havde arbejdet med Thomas Kingos salmer. Og igen hørte vi deres vidunderlige lydunivers spændt ud mellem elektroniske og akustiske lyde, som Andreas jonglerer så dygtigt med, men denne gang som nye melodier til Kingos salmer, som Maria sang med sin sarte og indfølende stemme. Det var en stor oplevelse at være vidne til. Melodierne rørte mig dybt og jeg mærkede dem langt ind i krop og sjæl, som var det et vigtigt budskab der blev sendt til mig. Og jeg sad og ønskede at høre dem igen og igen. ’Aldrig er jeg uden våde, aldrig dog foruden nåde, altid har jeg suk og ve, altid kan jeg Jesus se.’ En helt ny salme var født. Og ’Aftenstjernen hisset tindrer’ vil jeg gerne høre hver aften og fyldes af taknemmelighed. Nu ønsker jeg bare at de kommer langt ud, den nye ham som Maria og Andreas havde skabt til Kingos salmer. At de må turnere med dem, gerne med et program med teksterne. Tak for koncerten!