Torsdag den 26. januar kl. 19.00

Sangaften i præstegården

Vi har fået nye højskolesangbøger! Det vil sige, at vi har fået nittende udgave med rigtig mange nye salmer og sange. Det vil især være de nye sange som hører årstiden til vi kommer til at synge denne aften. F.eks. skal vi synge ”Når vintermørket blæser sorg og længsel ind” af Katrine Lilleør og Stine Pilgaards ”Januar puster sin rastløse vilje” med mange flere. Som sædvanligt er Lene Blond på klaver og Karsten på violin.

Torsdag den 2. februar kl. 19.00 – 21.00

Læsekreds om Stine Pilgaards to bøger:

Meter i sekundet og Min mor siger.

Vi nåede det ikke i efteråret, men jeg synes vi skal prøve en gang til. De er dejlige og overkommelige bøger som sagtens kan lægge op til en samtale.

Torsdag den 23. februar kl. 19.00 – 21.00

Ånd har krop – et foredrag af jeres præst

”Guds folk går ikke i kirke. De er kirke.” Det er et citat af Anna Marie Aagaard, min tidligere lærer på Aarhus Universitet. Foredraget er skrevet til Grundtvigsk Forum i Hjørring i 2015, men kan godt genbruges i Mellerup.

Torsdag 9. marts kl. 19.00 – 21.00

Sangaften i præstegården

Denne aften er en sangaften om Svantes viser. Lene Blond leder os igennem Svantes omtumlede liv og fortæller om Benny Andersen. Lene Blond er også på klaver og Karsten på violin.

Filmaften i kirken

Torsdag den 23. marts kl. 19.00 S

tille lys. En film af Carlos Reygadas.

Det er også en stille film om et lille religiøst samfund i Mexico, mennoniterne, som næsten er lige så særprægede som Amishfolket. Det er en film og kærlighed og utroskab og Gud. Filmen varer 1 time og 40 minutter.

Torsdag den 20. april kl. 19.00 – 21.00

Foredrag i præstegården

“Er der noget at grine af, når vi bliver gamle – når alderdom bliver en kvalitet”.

I foredraget vil tidligere provst Anders Bonde forsøge, med udgangspunkt i mødet med mennesker, der er nået til de ældste klasser i livets skole, at give et muntert indblik i livets efterår. Anders Bonde er tidligere præst på landet, provst og bonde, og det er netop i landbokulturen, at han finder sin inspirationskilde, da der her findes tradition for at tillægge livserfaring en større betydning.

Vi bliver nødt til at tage entré på 75 kroner, men så er der foruden muntert foredrag også kaffebord.

Torsdag den 11. maj kl. 19.00 – 21.00

Sangaften

Vi synger foråret ind med den nye Højskolesangbog. Som sædvanligt er Lene Blond på klaver og Karsten på violin.