Konfirmation 2021

Til efteråret begynder konfirmationsforberedelsen for dig, som skal konfirmeres i foråret 2021. Konfirmationen er en stor begivenhed; det er overgangen fra barn til voksen.

I Mellerup Valgmenighed finder konfirmationsundervisningen sted på onsdage efter skoletid. Enhver kan blive konfirmeret i valgmenigheden. Undervisningen foregår på små hold med tid til den gode samtale, det hyggelige samvær og spændende udflugter.

Selve konfirmationen finder sted St. Bededag 2021.

Er du nysgerrig på at høre mere? Så kom forbi kirken tirsdag d. 22. september kl. 19.00 sammen med din mor eller far. Præsten byder på en sodavand og en hyggelig, uforpligtende snak om konfirmation. Tag gerne din dåbsattest med.

Vi ses!

Konfirmation 30. august 2020

Efter et turblent forår med aflysninger af også kirkelige handlinger har vi fastsat datoen for konfirmation for vores 6 konfirmander til 30. august 2020. Vi håber på en rigtig god dag for de kommende konfirmander og deres familier og selvfølgelig en god formiddag i kirken og det, det egentlig handler om.

Konfirmandtur til Skt. Mortens kirke

Konfirmationsundervisningen fik en brat ende som alt andet. Corona stak en kæp i hjulet, men nu kører vi igen og er på vej til den store dag d. 30. august.
Efter sommerferie mødes vi igen og skal bl.a. bruge tid på at vælge konfirmandord.

Inden sommerferien var konfirmander og præst på besøg i Skt. Mortens kirke. Organist Christian Præstholm viste os rundt i den gamle kirke. Vi fik set steder, som de færreste får at se. For hvordan ser et orgel mon ud indefra? Og kan man virkelig gå oven på kirkens hvælvinger? Det kan konfirmanderne svare på. Ad stejle trapper kom vi endda helt op i toppen til lokkespillet, hvor hele Randers fik fornøjelsen af at høre på seks frejdige konfirmanders klokkespil.
Eftermiddagen sluttede med et prægtigt stykke orgelmusik, serveret live for konfirmander og præst.

Konfirmandtur til Århus marts 2020

5. februar drog konfirmander, præst og Aage Blicher til storbyen. Første stop var Vor Frue Kirke. Efter eksercits på fortovet, hvor konfirmanderne aflagde trosbekendelse til UG, blev vi vist rundt af en venlig og vidende guide. Vor Frue Kirke
er en tre-i-én-kirke. Især kryptkirken, Nordens ældst bevarede kirkerum, gjorde indtryk.

Frokosten blev indtaget på McDonald’s, hvorefter eftermiddagen bød på en tur i Den Gamle By. Vi koncentrerede os om udstillingen ”Aarhus Fortæller”, som tog os på en tidsrejse fra vikingetiden til i dag.
Både præst og Aage Blicher takker konfirmanderne for en god tur!
Niels Sander

Se flere billeder her

Konformandforberedelse dec 2019

Konfirmanderne skriver:

“Vi synes man lærer hinanden bedre at kende nu, hvor man ikke decideret er ”i skole”. Vi lærer noget både, når vi er i kirken og i konfirmandstuen. Hver uge ser vi alle frem til at komme til præst både pga vores præst, de gode småkager og karameller. Vi er alle sammen enige med hinanden om, at det er rart, at vi kun er 6 på holdet, for så er det mere trygt at sige sin mening om tingene. Der er f.eks. mange af os der har valgt valgmenigheden af den grund.”

Sofie, Sebastian, Christian, Camilla, Naya og Vilma

Konfirmand 2019/2020

Konfirmandforberelsen er nu i gang, og vi er glade for, at seks unge har taget imod tilbuddet fra Valgmenigheden.

Præsten skriver i kirkebladet:

I sensommeren begyndte seks nysgerrige og søde konfirmander i valgmenigheden.
Vi mødes om onsdagen i konfirmandstuen.

Selve konfirmationen bliver en festlig gudstjeneste St. Bededag 2020. Det er der stadigvæk længe til, men præsten glæder sig allerede, og mon ikke konfirmanderne også gør det. Der vil senere blive fortalt mere om, hvordan det går med konfirmationsforberedelsen her og i kirkebladet.

”Det var anderledes at være sammen med en præst som var super-engageret og tog vores snakke meget seriøst. Det var fedt, at vi blev taget så alvorligt i vores snakke, og at vi ikke kun skulle høre noget om kristendommen, men også diskutere den. Vi kom ofte til at snakke om noget, som betød helt vildt meget også for os nu, og som vi kom til at tænke over bagefter”.

Nynne Brask Christensen,

tidligere konfirmand